Th. Van Rijswijckplaats 7 - 2000 Antwerpen

03 203 44 00

Kleinhoefstraat 6 - 2440 Geel

014 63 95 70

Lid worden

Bouwrecht

Opleidingstraject Privaat Bouwrecht

03 oktober 2022

Embuild Antwerpen is in september gestart met een opleidingstraject voor bouwprofessionals dat de passende naam “Recht voor de Bouw” meekreeg. Er komen verschillende facetten van het recht aan bod waarmee u als bouwprofessional wordt geconfronteerd.

Het thema “Privaat Bouwrecht” start op 3 oktober en eindigt op 12 december 2022 en bestaat uit 10 lessen. Tijdens deze lessen zullen docenten van drie gerenommeerde advocatenkantoren (Caluwaerts & Uytterhoeven, GSJ Advocaten, en Lawtree) u begeleiden in de weg die u in een contractuele relatie met een private opdrachtgever (b2c en b2b) aflegt.

Daarom start deze lessenreeks waar een werf begint: bij het maken van goede afspraken tussen bouwheer en aannemer en eindigt bij de oplevering.

Zowel voor als na de oplevering kan er op de werf iets mis lopen. In zulk geval is het belangrijk dat u weet wat uw rechten en plichten zijn. Daarom spitten onze docenten dit onderwerp voor u helemaal uit.

In sommige (schade)gevallen kan u beroep doen op een verzekering. Vandaar dat we een overzicht geven van alle verplichte en niet-verplichte verzekeringen.

In het licht van de nakende recessie is het niet ondenkbaar dat u geconfronteerd wordt met een faillissement op de werf. Dit gaf ons het idee dat we een les op het programma moesten plaatsen waarin u te horen krijgt hoe u zichzelf hiertegen kan wapenen.

Tot slot geven we nog aandacht aan de laatste wetswijzigingen die van belang zijn voor u als bouwprofessional. Van volgende onderwerpen worden de valkuilen en de opportuniteiten besproken in aparte lessen:

  • Het nieuwe goederenrecht;
  • Het nieuwe bewijsrecht
  • De dwingende betalingstermijnen en onrechtmatige contractuele bedingen (b2b).

MEER VRAGEN OVER DIT ONDERWERP?

Maarten De Voeght
Juridisch adviseur bouwrecht
03 203 44 03
maarten.devoeght@embuild.be

Catheline De Vree
Juridisch adviseur sociaal recht en bouwrecht
03 203 44 10
catheline.devree@embuild.be

Dialog

Tekst

Ok Annuleer