Th. Van Rijswijckplaats 7 - 2000 Antwerpen

03 203 44 00

Kleinhoefstraat 6 - 2440 Geel

014 63 95 70

Lid worden

Bouwrecht, Prijzen bouwmaterialen, Financieel

Hoe maak je een competitieve offerte?

02 september 2022

Een correcte offerte opstellen is een belangrijke taak van de aannemer. Een goed onderbouwde offerte houdt rekening met alle uren, materiaalkosten, machines, onderaannemerskosten en andere kosten met betrekking tot de uitvoering van het project. Daarnaast worden ook verdeelsleutels voor algemene kosten en marge in rekening gebracht. Vaak verloopt de uitvoering bovendien langzamer dan gepland. Welke afwijkingen doen zich voor en wat zijn de oorzaken? Aannemers die hier inzicht in krijgen, kunnen bijsturen en de opgedane kennis gebruiken voor een maximale optimalisatie van toekomstige bouwprojecten.

Al jaren biedt het WTCB binnen dit domein opleidingen en advies-op-maat aan. In 2018 heeft het WTCB een rekentool ontwikkeld die het de aannemer makkelijk maakt om een correcte en competitieve offerte op te maken. Die tool heet CPRO en is gratis voor WTCB-leden.

Met cpro kan u offertes, facturen en nacalculaties maken met een enkele online toepassing. De eenvoudige en transparante tool volgt bouwprojecten op van het opstellen van de offerte tot aan de oplevering.

Aannemers kunnen zich gratis registeren via https://cpro.wtcb.be.

Er worden tal van voorbeeldcalculaties ter beschikking gesteld om inspiratie op te doen bij het opstellen van uw offertes. Er worden ook opleidingen georganiseerd om ervoor te zorgen dat de gebruikers de tool correct gebruiken en om hen een goede methodologie aan te reiken.

Zoals reeds aangehaald, is deze tool volledig gratis voor WTCB-leden. Om ermee aan de slag te gaan, dient u zich eenmalig te registreren via cpro.wtcb.be. U vult uw e-mailadres in en kiest zelf een paswoord. Na registratie ontvangt u een bevestigingsmail, klik op de link en u bent klaar om CPRO te ontdekken.

Indien u hulp nodig heeft met CPRO, kan u de uitgebreide handleiding op de startpagina downloaden of klikken op de vraagteken-icoontjes op elke pagina van de tool. Daar vindt u de nodige informatie over wat u op de betreffende pagina terugvindt en hoe u te werk moet gaan. Heeft u liever persoonlijk advies? Volg dan een van de geplande opleidingen. De opleidingen worden gegeven door de medewerkers van de afdeling Beheer en kwaliteit van het WTCB. Een overzicht van de geplande opleidingen via de beroepsorganisaties vindt u op cpro.wtcb.be

MEER VRAGEN OVER DIT ONDERWERP?

Ellen Keteleer
Juridisch adviseur sociaal recht
03 203 44 04
ellen.keteleer@embuild.be

Catheline De Vree
Juridisch adviseur sociaal recht en bouwrecht
03 203 44 10
catheline.devree@embuild.be

Dialog

Tekst

Ok Annuleer