Een bekend gezegde is: beter een slechte minnelijke regeling dan een goed vonnis. Een goed vonnis kost namelijk tijd, moeite en (veel) geld. Maar wat als u over de ‘tools’ beschikt om geen slechte, maar een goede minnelijke regeling uit te werken?
Stel dat er een conflict ontstaat op uw werf. De beste manier om dit op te lossen, is overleg. Dit heeft als voordeel dat u de continuïteit van de contracten vrijwaart en tegelijkertijd een duurzame relatie met uw tegenpartij kan behouden. In ons traject “onderhandelen en bemiddelen” krijgt u handvaten aangereikt om dergelijk geschil buiten de rechtbank op te lossen en uw rechten aan de onderhandelingstafel te laten gelden.
Kenmerkend voor dit thema is de eerste les waarin u een snelcursus onderhandelen en bemiddelen wordt aangeboden. Na het volgen van deze les kan u uw kennis verder uitbreiden door het volgen van één of meerdere lessen waarin een onderwerp uit het bouwrecht wordt behandeld en waarbij u voorbeelden uit de praktijk zelf zal kunnen oplossen.
Alle sessies gaan door in de Th. Van Rijswijckplaats 7, 2000 Antwerpen.
De kostprijs van een enkele sessie is €135 voor leden en €190 voor niet-leden.
Bedienden PC 200 kunnen deze sessies gratis volgen via Cevora.
Naar het overzicht van ‘Recht voor de bouw’
Schrijf in voor een individuele sessie:
13/03 | Sessie 1: Snelcursus onderhandelen en bemiddelen
20/03 | Sessie 2: Onderhandelen en bemiddelen met de overheid in overheidsopdrachten
27/03 | Sessie 3: Onderhandelen en bemiddelen met private bouwactoren
Naar een ander thema