Th. Van Rijswijckplaats 7 - 2000 Antwerpen

03 203 44 00

Kleinhoefstraat 6 - 2440 Geel

014 63 95 70

Lid worden

kmo-portefeuille

Hervorming binnen KMO-portefeuille: Wat betekent dit voor u?

09 december 2022

Op 25 november 2022 keurde de Vlaamse overheid de hervorming van de KMO-portefeuille goed. Deze hervorming zorgt voor een beter gerichte steun aan de hand van een limitatieve lijst van toekomstgerichte thema’s.

Voorlopig wachten wij nog op meer duiding, van zodra wij hier meer over weten komt een uitgebreide samenvatting van wat u moet weten. In de tussentijd hebben wij alvast wat goede raad:

Dien uw aanvraag nu al in

Als u opleidingen heeft in 2023 die nu al vastliggen, raden wij aan om de KMO-P-aanvraag nu al in te dienen onder de huidige werking. Opleidingen die voor januari 2023 worden aangevraagd kunnen onder de huidige werking worden goedgekeurd.

Is er reden tot paniek?

zeker niet! Er komt geen afschaffing van de kmo-portefeuille. Er zal enkel meer aandacht gegeven worden aan gepaste thema’s voor een opleiding. Opleidingen zullen enkel worden goedgekeurd als ze gelinkt zijn aan een relevant thema. Als aannemer moet u vanaf januari 2023 dus goed opletten dat u de correcte thema’s aan een opleiding koppelt.

Wat nu?

Voorlopig is het nog even afwachten. In de tussentijd zijn wij achter de schermen bezig om alles voor u als bouwondernemer zo vlot mogelijk te laten verlopen.

  • We volgen alle communicatie op de voet op.
  • We houden nauw contact met VLAIO om onze input te kunnen geven.
  • We bekijken welke thema’s we kunnen koppelen aan onze huidige opleidingen.
  • Wij communiceren vanaf januari 2023 duidelijk onder welk thema een opleiding valt zodat u de aanvragen zoals voordien kan indienen.
  • Opleidingen die buiten een thema vallen worden met VLAIO besproken om hier zo snel mogelijk een thema voor aan te vragen.

Dialog

Tekst

Ok Annuleer