Th. Van Rijswijckplaats 7 - 2000 Antwerpen

03 203 44 00

Kleinhoefstraat 6 - 2440 Geel

014 63 95 70

Lid worden

Wees mee met NIS2 | Een nieuwe verplichting voor jouw onderneming

07 oktober 2024

NIS 2 is een Europese richtlijn die de cyberveiligheid van essentiële en belangrijke sectoren, zoals de bouw, versterkt. Het verplicht bedrijven om hun digitale systemen beter te beveiligen, incidenten sneller te melden en risico’s proactief te beheren. De regelgeving legt strenge eisen op voor zowel IT-beveiliging als risicomanagement en wil daarmee cyberaanvallen voorkomen en schade beperken. Bedrijven die niet voldoen, riskeren hoge boetes. Het idee is dat een sterkere cyberbeveiliging de digitale economie en de vitale infrastructuren beschermt.

Hoewel aannemers niet rechtstreeks onder de NIS2-richtlijn vallen, zullen ze er wel gevolgen van ondervinden via hun rol in de toeleveringsketen. Sectoren zoals energie, transport en gezondheidszorg, waarop NIS2 van toepassing is, zullen aannemers contractueel verplichten om cyberbeveiligingsmaatregelen te implementeren.

De NIS2-richtlijn treedt in werking op 18 oktober 2024. Controleer daarom uw contracten om NIS2-verplichtingen te herkennen en zorg dat uw cyberbeveiliging voldoet aan deze eisen.

Embuild verwacht dat het “basis”-niveau van het CyberFundamentals Framework doorgaans voldoende zal zijn. Bedrijven die verplicht zijn, of vrijwillig een hoger niveau van cyberbeveiliging willen behalen, kunnen hiervoor een cybersecurity-verbeteringstraject opstarten dat gesubsidieerd wordt door VLAIO.

Blijf voorbereid en volg de evoluties rond NIS2.

Meer info:

https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/cybersecurity-verbetertrajecten

Meer vragen bij dit onderwerp?

Word lid

Dialog

Tekst

Ok Annuleer